maanantai 28. maaliskuuta 2016

Kasvojen hoito rutiini

Kosmetologi opintojeni kautta olen oppinut todella paljon kasvojen hoidosta, tuotteista ja niiden raaka-aineiden vaikutuksista iholla. Olen saanut paljon hyviä tuotteita testaukseen koulun kautta ( niin koulussa, kuin testerien kautta kotiin ) joiden avulla olen löytänyt itselleni sopivia tuotteita. Suurin osa tietenkin koulumme käyttämästä, ja maahantuomasta tuote-sarjasta Janssen Cosmetics, sillä siitä tiedän tällähetkellä sarjana eniten, sen ollessa siis koululla käyttämämme kasvohoito sarja. Itselläni on paljon päivävoiteita, joita käytän vaihtelevasti, mutta näihin alla lueteltuihin tuotteisiin ihonhoitoni perustuu, vaikka muutamat tuotteet vaihtelisivatkin.

Aluksi haluan kertoa oman ihoni tilanteesta. Ihoni on erittäin kuiva, jonka vuoksi minulla ei juurikaan ole epäpuhtauksia ihollani. Ihoni myös kesii kuivuuden vuoksi usein ( mikäli jollain on tähän joku loistava tuote millä tämän saa loppumaan, kerro ihmeessä kommenteissa! ). Ihoni on käyttämieni tuotteiden vuoksi nyt paremmassa kunnossa kuin se on ollut vuosiin, joten uskon todellakin ammattituotteiden sanomaan! 




Puhdistan ihoni aamuin illoin puhdistumaidolla. Levitän pumppauksen puhdistusmaitoa koko kasvoille ja kaulalle ja pyörittelen sen iholleni hyvin. Tämän jälkeen putsaan kasvot puhdistusmaidosta, sekä sen irroittamasta li'asta kasvoiltani. Puhdistusmaitona käytän Mild Creamy Clenseriä, joka on hellävarainen ja tarkoitettu kuivalle iholle. Tuote on täyteläinen, ja sisältää avocadoöljyä. Avocadoöljy sisältää rasvahappoja ja A-, D- ja E-vitamiineja, jolloin ihoni saa hoitoa ja suojaa heti alkupuhdistuksesta lähtien.

Puhdistuksen jälkeen lisään kasvoveden. Kasvoveden käyttö on erittäin tärkeää, sillä vesi muuttaa ihon luontaista PH-arvoa, ja siitä johtuen kuivattaa ihoa, mutta kasvovesi palauttaa iholle sen luontaisen PH:n, sekä samalla viimeistelee puhdistusmaidolla tehdyn puhdistuksen.
Puhdistuksessa käytän Radiant Firming Tonicia, joka on erittäin raikas, eikä jätä iholle sitä tahmaista tunnetta, jonka olen kuullut olevan monelle ongemla kasvovedessä. Käyttämäni kasvovesi sisältää mm. Kollageenia, joka sitoo kosteuttaa ihoon, muodostaen sen pinnalle kalvon, ja samalla se myös kiinteyttää ihoa.


Janssen Cosmeticsilta en ole vielä löytänyt itselleni sopivaa kuorintaa, enkä ole sitä muiltakaan sarjoilta löytänyt, joten itselläni on vielä hakusessa täydellinen kuorinta! Tällä hetkellä olen käyttänyt Herbinan kuorintavoidetta, joka kirkastaa ihon ihanasti ja se sisältää C- ja E- vitamiineja, jota auttavat juuri ihon kirkastuksessa! Tämä kuorinta on tarkoitettu normaalille- ja sekaiholle, mutta siinä on erittäin pehmeä kuorinta. Olen myös käyttänyt Dermalogican entsymaattista kuorintaa satunnaisesti. Tässä kuorinnassa entsyymit kuorivat ihoa, joten pyörittelyä ei tarvita. Tuotetta otetaan kämmenelle, tai astiaan, lisätään himan vettä ja sekoittamalla saadaan aikaan vaahto, joka sitten levitetään iholle. Tuotteen annetaan olla iholla 5-10minuuttia, riippuen millaisen tehon haluaa tuotteelta, ja sitten putsataan pois vedellä.

Käytän kuorintaa noin kerran kuussa, sillä kuten aijemmin kerroin on ihoni erittäin kuiva, joten useammin en koe tarvetta kuorinnalle. Kun käytän kuorintaa, käyn kasvoni läpi aina vielä kasvovedellä kuorinnan jälkeen.



Kun teen kuorinnan käytän sen jälkeen aina naamiota. Käytän naamiota noin 2 kertaa viikossa, sillä koen ihoni tarvitsevan paljon lisäkosteutusta, mutta erityisesti kuorinnan jälkeen on minulle tärkeää antaa iholle lisäkosteutta naamion avulla. Naamiona minulla on monia lemppareita, kuten GlamGlow Thirstymud, joka on suuri tehokosteuttaja, sekä Janssen Cosmeticsin Soothing Face Maskia, joka on rauhoittava voidenaamio, joka sisältää mm. Hyaluronihappoa, joka on happo, jota iholla on normaalistikkin, mutta kuivalla iholla vähemmän. Tämä happo sitoo kosteutta, joten sen iholle tuominen on erittäin tärkeää kuivan ihon hoidossa. Tämä naamio myökin vähentää punoitusta ja ärsytystä iholla, joten sopii myös herkälle iholle erittäin hyvin.



Naamion levityksen jälkeen käytän usein runsasta yövoidetta, sillä naamion laitan aina iltaisin. Käytän tällähetkellä yövoiteena Night Replenisheriä, joka tasapainottaa rasva-ja kosteuspitoisuutta, jolloin ihoon saadaan sen kimmoisuus ja kosteus takaisin. Mm. avocadoöljyn, E-vitamiinin ja hyaluronihappojen lisäksi tuote sisältää valkoista lupiinia, joka lisää solujen toimintaa ja parantaa niiden muodostumista, lisääntyneen kosteuspitoisuuden johdosta. Tämä tuote on itselleni ehdoton suosikki Janssen Cosmeticsilta, sillä koen saavani tästä yövoiteesta todella paljon kosteutta iholleni koko yön ajan! Suosittelen tätä kosteusvoidetta ihan jokaiselle, vaikka ihosi olisikin esimerkiksi seka-iho, sillä jokainen iho tarvistee kosteutusta.

Yövoiteen tilalle käytän siis tietenkin päivisin päivävoidetta. Päivävoiteen on hyvä sisältää suojakerrointa, mikäli et halua sitä erikseen lisätä. Päivävoiteen ja suojakertoimen käyttö on erittäin tärkeää. Esimerkiksi meikki levittyy iholle huomattavasti tasaisemmin ja paremmin, kun sen alla on hyvä päivävoide. Päivävoiteena minulla on monia. Osa jättää iholle mattapinnan, ja osa taas erittäin ihanan hehkun, riippuen aina millaisen meikin haluan sille päivälle. Minulla on käytössä myös ihan kosteuttavia voiteita, jotka eivät tee ihon pinnalle hehkua tai mattapintaisuutta, mutta tehokosteuttavat ihoa koko päivän ajan. Tällainen on esimerkiksi Janssen Cosmeticsin Day Vitalizer, joka on täyteläinen mutta samalla kevyt koostumukseltaan. Tuote sisältää mm. macadamiapähkinäöljyä, joka pehmentää ja tasoittaa ihoa.


Käytän päivittäin myöskin silmänympärysvoidetta, joka on myöskin ihonhoidossa erittäin tärkeää. Silmänympärysiho on kasvojen alueella ohuinta ja herkintä ihoa, joka tarvitsee myös hoitoa. Tällähetkellä käytän Eye Zone Geliä, joka on omaan mieleeni, sillä haluan levittää voidetta myös luomille, sillä ne ovat itselläni erittäin kuivat. Huom. Mikäli haluat levittää silmönympärystuotetta luomille, tulee aina olla tarkka ettei tuotetta joudu silmiin!


Omassa käytössäni nämä tuotteet vaihtelevat paljon, muttatämä on oivallinen pohja hyvälle ihon hoidolle! Mikäli Sinulla on joku oma suosikki, jonka nimeen vannot, kerro ihmeessä kommenteissa minulle, sillä olen aina avoin uusiin tuttavuuksiin!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti