tiistai 3. joulukuuta 2019

Sosiaalisen median alustojen esittely

Olen ahkera sosiaalisen median käyttäjä. Käytän sosiaalista mediaa päivittäin, niin työssäni, kuin vapaa ajallani. Tässä tehtävässä halusin käsitellä itselleni läheisimpiä sosiaalisen median välineitä.

Ensimmäinen alusta, jonka otin tarkkailuuni on Instagram. Instagram on minulle ehdottomasti se läheisin, ja tiedän käyttäväni sitä eniten niin työvälineenä, sekä vapaa ajalla.

Instagram on ilmainen sosiaalisen median verkosto, jossa jaetaan kuvia ja tykätään, sekä kommentoidaan toisten käyttäjien kuvia.

Instagram on kehittynyt vuosien aikana paljon. Ulkoisesti Instagram on vaihtanut logoaan, sekä kirkastanut ulkoasuaan. Myöskin tarinat, eli Instagram Storyt, ovat tulleet Instagramiin Snpachatin saapumisen jälkeen. Tarinat ovat käyttäjän tilillä olevia kuvia tai videoita, jotka poistuvat 24 tunnin kuluttua niiden lisäyksestä. Tarinat ovat nykyään jopa suositumpia, kuin ns. normaalien kuvien selailu.

Instagram on muuttunut paljon myöskin sisällöllisesti, sillä enää ei julkaista Instagramiin mitä sattuu, juuri sillä hetkellä kuin se tapahtuu, joka on ollut alkuperäinen Instagramin idea. Nykyään kuvat ovat tarkoin valikoituja ja usein jopa todella rajusti muokattuja.

Instagram on alusta jota käytän siis todellakin eniten. Instagram on omalla tavallaan jopa koukuttava ja mielestäni onkin kiinnostavaa seurata, mihin Instagram tulevaisuudessa vielä kehittyy.



Minulle sitten tuntemattoman sosiaalisen median alustaa olikin vähän hankalampi löytää, sillä tuntuu, että niin monia olen kuitenkin käyttänyt. Päätin ihan googlettamalla etsiä jotain sellaista, mitä en olisi käyttänyt.
Tarkastelun alle päätyi MySpace. Tätä palvelua en ole koskaan itse käyttänyt, mutta olen kuullut sen ns. kulta-ajoista paljon. MySpaceen luodaan myöskin profiili, jonka kautta alustaan voi ladata esimerkiksi videoita ja kuvia, mutta suurin MySpacen käyttötarkoitus tuntui tai tuntuu olevan musiikin lataaminen palveluun. 

MySpacen suosio on joskus ollut huimaa, mutta nykyään sen suosio on laskenut hurjasti aina Facebookin tulon jälkeen. 
MySpace on myös saanut paljon kriteeriä, mm. seksuaalirikoksista.

Mielestäni MySpace on historiallisesti merkittävä sosiaalisen median alusta, mutta muuten se on jo aikansa elänyt, ja siksi sillä ei varmaan juuri aktiivisia käyttäjiä enää olekaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti